Skriv ut den här sidan

Välkommen till en studiedag om tobak

Välkommen till en kostnadsfri studiedag om tobak den 15 maj 2018. Under dagen har du som är rökavvänjare möjlighet att få handledning i tobaksavvänjning, lyssna på föreläsningar samt delta i diskussioner med andra tobaksavvänjare.

Den 15 maj 2018 bjuder Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, CES, och Akademiskt primärvårdscentrum i till en studiedag om tobak.

Förmiddag: Öppen handledning

Vill du diskutera med oss och andra och få handledning i tobaksavvänjning? Välkommen med dina frågor, för diskussion med andra tobaksavvänjare som kan ge nya kunskaper och perspektiv.

Eftermiddag: Aktuellt inom tobaksområdet

Föreläsningar på temat: Vilka är riskgrupperna – och hur når vi dem?

  • "Tobaksvanor och ojämlik hälsa"? Rosaria Galanti, läkare, CES, adjungerad professor, Institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska Institutet.
  • "Livsstilsskolan Tänk om" – ett sätt att jobba med människor i utsatthet. Ulla Lennartsson, Barnmorska, Hälsopedagog och fd Enhetschef Hälsomottagningen i Södertälje.
  • "När språket är ett hinder" – att jobba med tolk på Sluta röka linjen. Sofia Momtaz och Amanda Wedenborn, sjuksköterskor och tobaksavvänjare på Sluta-Röka-Linjen.

Fikapaus

  • Workshop i mindre grupper.
  • "Rökfritt Sverige 2025" Ann Post, Sjuksköterska, med.dr och driftsansvarig Sluta-Röka-Linjen.

Anmälan

Anmäl dig via formuläret och ange i övrigt-rutan om du deltar hela dagen eller endast förmiddag/eftermiddag.

Antalet platser är begränsat. Studiedagen är kostnadsfri. Om avbokning ej sker tas en administrationsavgift ut på 250 kronor. Om du får förhinder kan din plats kostnadsfritt överlåtas till annan intresserad kollega.                                                         

Kontakt

Frågor kan skickas till utbildningsinfo.slso@sll.se

 

Information om studiedagen

Tid:

Tisdag den 15 maj 2018
Handledning kl 9:00 – 12:00, grupprum, plan 4
Tobaksföreläsningar kl 13:00 – 16:00 lokal ”Ljung” plan 4

Plats:

Torsplan, Solnavägen 1E